MONIPUOLINEN JA NYKYAIKAINEN

Kuntoilukeskus

Kuntosali

Monipuolinen ja nykyaikaisesti varustettu kuntosalimme tarjoaa sopivia harjoitusmahdollisuuksia kaiken ikäisille harrastajille. Sali on käytettävissä pin-koodilla 24/7.

Personal training

Henkilökohtainen valmentaja mahdollistaa parhaan tuloskehityksen ja tavoitteiden saavuttamisen. FAF lisensiotu Personal Trainerimme on myös tuki- ja liikuntaelinongelmiin erikoistunut fysioterapeutti, joten harjoittelu onnistuu turvallisesti myös ongelmatilanteissa.

KUNTOTESTAUS

On hyvä tietää missä mennään. Kuntotestauksella voidaan tukea harjoitteluohjelmien laatimista ja seurata tulosten kehittymistä. Polar Kehon Ikä -testi on maailman paras terveysliikujan kuntotesti. Lisäksi valikoimastamme löytyvät perinteisempiäkin kuntotestejä, kuten aerobista kuntoa mittaava 4-portainen polkupyöräergometritesti sekä lihaskuntoa testaavat testit.

Täyden palvelun kuntosali

Kuntoilukeskukselta löytyy monipuoliset palvelut kaiken ikäisille ja kokoisille. Valikoimasta löytyy nykyaikainen ja monipuolisesti varustettu kuntosali, CrossTraining-sali toiminnalliseen harjoitteluun sekä joustotatami kehonpainoharjoitteluun ja venyttelyyn.

Harjoittelun tuloksellisuutta voi parantaa hyödyntämällä lisensioidun FAF Personal Trainer – fysioterapeutti Joona Mustosen asiantuntevia palveluita. Hän huolehtii fysioterapian ja hieronnan lisäksi kuntosaliohjauksista, yksilöllisten kuntosaliohjelmien laatimisesta sekä yksilö-, pari- ja pienryhmävalmennuksista.

 

KEHON-MUOKKAUS

Kehon lihasmassan ja rasvakudoksen määrän ollessa sopivassa suhteessa, suorituskyky on parhaimmillaan ja aineenvaihdunta pysyy virkeänä.

Kehonmuokkauksella voidaan pyrkiä  esimerkiksi parantamaan ryhtiä, vähentämään rasvaa ja kiinteyttämään keskivartaloa ja lisäämään näkyvää  lihasmassaa. Eikä energisyydenkään lisääntymisestä liene haittaa kenellekään.

LIHASKUNTO

Lihaskunnosta puhuttaessa tarkoitetaan koko kehon lihaksiston kuntoa. Lihaksiston kyky tuottaa voimaa pitkäkestoisesti on hyvän lihaskunnon edellytys. Tällöin lihaksisto pystyy tuottamaan energiaa sekä aerobisesti, että anaerobisesti.

Lihaskuntoa voidaan kehittää parhaiten voimaharjoittelulla. Harjoittelua voidaan suorittaa esimerkiksi kuntosali-, kehonpaino- tai kahvakuulaharjoitteluna. Myös erilaiset kuntopiirit ovat tehokkaita lihaskunnon parantajia.

AEROBINEN KUNTO

Yksi tärkeimmistä fyysisen kunnon mittareista on aerobinen eli peruskunto, joka kuvastaa keuhkojen kykyä hapettaa verta ja sydämmen kyvystä pumpata sitä eteenpäin elimistön käytettäväksi sekä lihasten kyvystä käyttää hapetettua verta ja solujen tuottamaa energiaa hyväkseen.

Hyvä aerobinen kunto tuo mukanaan monia terveydellisiä etuja. Se esimerkiksi laskee riskiä sydän ja verisuonisairauksiin, halvaukseen, korkeaan verenpaineeseen, tyypin-2 diabetekseen ja moniin muihin kroonisiin sairauksiin.

Paras tapa kohottaa aerobista kuntoa on harrastaa liikuntaa, jossa kehon suuret lihakset tekevät töitä. Tällaisia liikuntamuotoja ovat mm. reipas kävely, hölkkä, jouksu, puöräily, uinti, luistelu, hiihto ja aerobiset ryhmälajit kuten jumppa.

Notkeus

Sanotaa, että jäykkyys on voimaa, jota hitaus hallitsee. Notkeus sen sijaan on osittain peritty ominaisuus, johon vaikuttaa kehon rakenne, ennen kaikkea  sidekudoksen eli faskioiden kiristäminen ja kunto. Lisäksi notkeuteen voi vaikuttaa esimerksi nivelten rakenne sekä lihasten ja jänteiden venyvyys. Tästä huolimatta kaikkien on kuitenkin mahdollista parantaa notkeuttaan harjoittelemalla. Erityisesti lihasten venyvyyttä voidaan harjoittelulla parantaa.

Liikkuvuuden lisäämiseen tähtäävä notkeusharjoittelu on hyvä tehdä omana harjoituksenaan, ei muun liikunnan yhteydessä esim. loppujäähdyttelyn jälkeen. Notkeutta voidaan parantaa erilaisilla venyttelyillä, joustoilla, heilautuksilla, avauksilla ja pyörityksillä.

Kuntosali

Monipuolista laitevalikoimastamme löytyvät aerobisten laitteiden lisäksi kattavat valikoima nykyaikaisia pakkalaitteita sekä  irtopainot isompaankin treeninälkään.

Monipuolisella kuntosalillamme voit harjoitella mukavassa porukassa ilman ennakkopaineita. Asiakaskuntamme jakautuu peruskoululaisista eläkeläisiin. 

Käytössäsi ovat ajanmukaiset säännöllisesti huolletut Matrix, Tehcnogym ja Gym80 -laitteet. Irtopainoja löytyy isompaankin harjoittelunälkään. Isoilla painoilla harjoittelijoille löytyy nostoalusta räkkeineen. Saliltamme löytyy myös ainoana Suomessa kaksi Huber SpineForce -kinesteettistä harjoituslaitetta, joilla saa harjoiteltua kaikki kehon lihakset yhdellä kertaa. Huberit ovat alkuperhdytyksen jälkeen asiakkaittemme vapaassa käytössä.

Tarjoamme myös kuntosaliohjausta, pienryhmäliikunta ja personal training-palveluita Break Sokos Hotel Bomban kuntosalille. Ota yhteys asiakaspalveluumme sähköpostilla asiakaspalvelu@kinesiocenter.com tai soita asiakaspalveluumme p. 010 5748430.

Personal Training

Personal Trainer -palvelumme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi optimaalisesti.

Henkilökohtainen valmennus usein mielletään virheellisesti julkkisten jutuksi. Totuus kuitenkin on, että suurin osa palvelun asiakkaista on ihan normaaleita ”Matti ja Maija Meikäläisiä”. Personal Trainerin avulla sinä harjoittelet oikein ja turvallisesti, parannat tuloksiasi tehokkaamminen ja saavutat tavoitteesi nopeammin.

Personal trainer on liikunta-alan ammattinimeke, joka vastaa henkilökohtaista kuntovalmentajaa. Personal trainer -nimikkeelle synonyymejä ovat mm. henkilökohtainen valmentaja, kunto-ohjaaja, omavalmentaja ja yksilöohjaaja.

Personal trainer toimii lähtökohtaisesti henkilökohtaisena valmentajana, ohjaten asiakastaan kohti parempia terveystottumuksia. Asiakkaan tavoite määrittää personal trainerin työnkuvaa. Se voikin vaihdella pitkäjänteisestä elintapojen muutosprosessin tukemisesta lihasmassan kasvattamiseen tähtäävään intensiiviseen kuntosalivalmennukseen. 

Kuntosaliohjelmat

Harjoittelun kivijalka on suunnitelmallisuus

Kuntosaliharjoittelu tai harjoittelu ylipäätänsä ilman ohjelmaa on kuin suunnistaminen ilman karttaa. Tiedät minne haluat päästä, mutta et tiedä mikä olisi optimaalisin reitti. 

Yleisin syy kuntosaliharjoittelun lopettamiseen on ettei tule tuloksia. Ei ole aivan sama mitä salilla tehdään. Jos toteutus ei ole kunnossa, ei tule tuloksia. Päin vastoin saatetaan jopa aiheuttaa itselle haittaa. Jos harjoitellaan liian harvoin tai liian pienillä painoilla, ei tule tuloksia. Jos harjoitellaan liian usein tai liian isoilla painoilla, voidaan vahingoittaa itseämme. Harjoittelussa pitää huomioida mitkä liikkeet sopivat tavoitteen saamiseksi parhaiten. Millaisella kuormituksella, miten pitkillä sarjoilla ja montako kertaa viikossa harjoitellaan.

Lisensioitu FAF Personal Trainerimme ja fysioterapeuttimme suunnittelevat sinulle optimaalisen harjoitusohjelman Sportyplanner-valmennusportaalin avulla. Aina yksilöllisesti, ja sinun tarpeesi huomioiden. Saat ohjelman suoraan sähköpostiisi harjoitteiden tekniikkavideoilla varustettuna. Näin sinulla on harjoitusohjelma vaikkapa älykännykässäsi ja voit tarkistaa liikkeiden oikean suoritustekniikan vaikka emme olisikaan juuri silloin käytettävissä.

Kuntotestaus

Kehittymisen seuranta motivoi

Tärkeä osa harjoittelua on kunnon ja terveyden kehityksen mittaaminen. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaat ja ammattitaitoisesti toteutetut terveyskunnonmittauspalvelut harjoittelun tueksi.

Nurmeksen Kuntoilukeskuksen terveyskunnon testejä ovat:

  • Polar Kehon Ikä -mittaus
  • UKK-terveyskunnon mittaukset
  • UKK-kävelytesti
  • PP-ergometritesti
  • Kehonkoostumus

Kukauden tarjous

Julkaisemme joka kuukausi vaihtuvan kuntosalitarjouksen nettikaupassamme. Tsekkaa mitä nyt on tarjolla.

Free website hits